The People’s Noise is Hans Pieters

Toen ik zestien was werd ik door een vriend, na een summiere uitleg, achter een PA- mengtafel gezet om zijn band te mixen. Dat ging me betrekkelijk goed af en vanaf dat moment was ik verslaafd aan geluid. Ik heb me daarna tot 1991 met livesound geamuseerd en ben in 1992 de Excess Studio’s begonnen. In de twintig jaar dat Excess bestond heb ik met allerlei vormen van technische vooruitgang te maken gehad; analoog op band opnemen, digitaal op videocassettes, eerste generatie midi computers, workstations, en geautomatiseerde mengtafels.

Ook heb ik in die dertig jaar geluidstechniek veel opgepikt van mensen met wie ik samenwerkte, muzikanten, producers en technici, waardoor ik mijn eigen arsenaal aan trucs, tips en handigheidjes heb ontwikkeld.

Excess Studio 2 , in 2012 gesloten
Excess Studio 2 , in 2012 gesloten

In de laatste tien jaar merk ik een verandering in de manier van muziek opnemen. Het gebruik van een studio is niet meer vanzelfsprekend, maar op specifieke punten nog zeer waardevol.

Door de ontwikkeling van de thuis-studio is een ideale situatie ontstaan voor de muzikant: enerzijds rust en genoeg tijd om je partijen goed op te nemen, anderzijds de mogelijkheid high-end techniek van een studio in te huren wanneer dat nodig is. Het betekent ook dat er een oneindig aantal keuzes gemaakt moet worden.

Met veel plezier help ik bij het maken van die keuzes en bij de technische realisatie van elk opnameproject!

hans-interesting

Hieronder een link naar producties die ik heb gedaan.

 discogs.com/hanspieters